Tiedote: Kasvu Openissa palkintona miljoonarahoitus vuonna 2019

Kasvu Open Karnevaalissa 25.10.2018 julkistettu “Sijoittajan suosikki 2019” -niminen palkinto mahdollistaa palkinnon saajalle jopa miljoonarahoituksen. Palkinto toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa ja se jaetaan ensimmäisen kerran Kasvu Open Karnevaalissa 2019.

Valtakunnallisesti toimiva yritysten kasvun sparrausohjelma Kasvu Openissa julkistettiin torstaina 25.10.2018 uusi Sijoittajan suosikki 2019 -palkinto, jonka saaja valitaan Kasvu Openiin ensi vuoden aikana osallistuvien yritysten joukosta. Innovestor ja Nordea Kasvu Openin valtakunnallisina kumppaneina tarjoavat palkinnon kautta konkreettisen tavan vauhdittaa suomalaisia kasvuyhtiöitä kasvurahoituksen avulla. Sijoittajan suosikki 2019 -pääpalkintona on 1 000 000 euron kasvurahoitus, joka koostuu Innovestorin rahoituskierroksen 500 000 euron pääomasijoituksesta ja Nordean 500 000 euron kasvulainasta.

Kasvu Openissa on mukana kiinnostavia yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa voimakkaasti. Pystymme tuomaan merkittävää lisäarvoa osaamisemme ja verkostojemme kautta mukana oleville yrityksille. Kanssasijoituspalvelumme kautta haluamme myös antaa mahdollisuuden muille sijoittajille tukea yhtä Suomen parasta kasvuyhtiötä sijoituksen muodossa, toteaa Innovestor Oy:n toimitusjohtaja Tommi Äijälä.

Kasvu Openin pääyhteistyökumppani alusta asti on ollut Nordea, joka on linjannut yhteistyön olevan yhtiölle keino kantaa yhteiskuntavastuuta. Nordea on halunnut rahoitusta, neuvontaa ja verkostojaan hyödyntäen tukea suomalaisten yritysten kasvua ja työllisyyttä.

Yrittäjyys ja yrittäjän kumppanuus ovat meille sydämenasioita. Siksi meille on luontevaa olla mukana myös Sijoittajan suosikki -palkinnossa. Kasvulaina on nimenomaan hieman pidemmällä olevalle kasvuyhtiölle räätälöity, usein pääomasijoitukseen yhdistetty ja kasvun kiihdyttämiseen sopiva lainaratkaisu, kertoo Nordean Startup- ja Kasvuyrityspankin johtaja Vesa Riihimäki.

 

Kriteereinä tiimin näytöt ja kyky vauhdittaa kasvua

Sijoittajan suosikki 2019 -palkinnon saajalle ei ole rajattu tiukkaa toimialaa tai kasvuvaihetta. Olennaisina kriteereinä ovat yrityksen ja sen tiimin näytöt, osaaminen sekä yhdessä arvioitu halu ja kyky vauhdittaa kasvua. Pääpalkinnon myöntäminen edellyttää pääomasijoitus- ja kasvulainaehtojen täyttymistä. Kasvu Open julkisti samassa tilaisuudessa, että sen ensi kauden teemat ovat kasvurahoitus ja pääomasijoittaminen. Tarkoituksena on  vauhdittaa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Kasvu Open on toiminut valtakunnallisesti viiden vuoden ajan yritysten kasvun sparrausohjelmana ja sen maksuttomassa sparrausohjelmassa on ollut mukana jo 1652 kasvunälkäistä yritystä. Osaamisen ja verkostojen lisäksi nostamme tulevalla kaudella entistä vahvemmin esiin myös kasvurahoituksen ja pääomasijoittamisen. Innovestorin ja Nordean yhteensä miljoonan euron palkinto asettaa meidät nyt aivan uudelle tasolle, painottaa Kasvu Open Oy:n toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Sijoittajan suosikki -valmennusohjelmaan valitaan kesällä 2019 Kasvu Openin 100 finalistin joukosta 5–10 yritystä. Valmennusohjelma toteutetaan alku syksyllä 2019 ja ohjelman jälkeen valitaan lopullinen voittaja. Kaikki Sijoittajan suosikki -valmennusohjelmaan valitut yritykset hyötyvät ohjelman opeista ja neuvoista. Sijoittajan suosikki 2019 -palkinnon voittaja julkistetaan Kasvu Open Karnevaalissa 24.10.2019 Jyväskylä Paviljongissa.

Mediassa:

Kauppalehti – “Sparrausohjelma räväyttää uudella pääpalkinnolla: Yhdelle kasvuyritykselle miljoonan euron rahoitus”

Keskisuomalainen – “Kasvu Open täräyttää isompaan sarjaan: ensi vuonna Jyväskylässä jaossa miljoonapalkinto”

Lisätietoja:

Tommi Äijälä, toimitusjohtaja, Innovestor Oy, p. 050 36 41 825, tommi.aijala@innovestor.fi

Vesa Riihimäki, Startup- ja Kasvuyrityspankin johtaja, Nordea, p. 040 826 2009, vesa.riihimaki@nordea.fi

Uljas Valkeinen, toimitusjohtaja, Kasvu Open Oy, p. 050 5688 555, uljas.valkeinen@kasvuopen.fi


Kasvu Open järjestää kaikenkokoisille ja -ikäisille pk-yrityksille avoimia sparrauksia ympäri Suomen toimiala- tai aluekohtaisesti Kasvupolku®-nimisinä kokonaisuuksina. Maksuttomissa sparrauksissa asiantuntijoita kohdataan väh. 10×45 minuuttia. Kaudella 2018 järjestettiin 26 Kasvupolkua, joihin valittiin 411 yritystä. Kasvu Open on valittu Suomen edustajaksi Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämisen kilpailussa, EEPA:ssa. Lisäksi hyviä käytäntöjä esittelevä Interreg Europe nostaa Kasvu Open -prosessin hyvänä toimintatapana pk-yritysten tukemiseen.

Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit 2018 ovat Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.