Globaalisti skaalautuva disruptiivinen äppi

Kaikki enkelisijoittajat ovat todennäköisesti törmänneet jossain vaiheessa startup:iin, jonka liiketoimintana on hankkia suuri määrä käyttäjiä lanseeraamansa mobiilisovellukseen.

Sijoittajan on helppo innostua tämänkaltaisista hankkeista. Onnistuessaan yritys saattaa skaalautua muutamassa vuodessa globaaliksi jättiläiseksi, kuten Facebook, Über, Twitter, WhatsApp ja Spotify.

Tuottopotentiaalista huolimatta suhtaudumme Innovestorissa kuitenkin varauksella näihin niin kutsuttuihin ”disruptiivisiin äppi –projekteihin”. Palveluita on paljon, ja onnistumistodennäköisyys yksinkertaisesti liian matala. Markkinat ovat pullollaan erinäköisiä sosiaalisen median sovelluksia. Niissä on harvoin sellainen uusi ja ainutlaatuinen ominaisuus, johon laajalla yleisöllä on tosiasiallinen tarve.

Poikkeuksiakin mahtuu joukkoon. Muun muassa konservatiivisilla finanssi- ja terveydenhuoltosektoreilta löytyy edelleen osa-alueita, joihin kaivataan uusia digitaalisia sosiaalisen median kaltaisia ratkaisuja. Yksi tällaisista on terveystietojen arkistointiin ja jakamiseen liittyvä sovellus, jonka on kehittänyt kotimainen Dottli Oy.

Dottlin palveluun voi liittää langattomasti informaatiota eri lähteistä, jolloin kaikkea tietoa ei tarvitse naputella manuaalisesti. Tällaisia laitteita ovat muun muassa verensokeri-, verenpaine- ja sykemittari, tai vaikkapa digitaalinen vaaka. Samaiseen Dottlin pilvipalveluun voi ladata myös omat tiedot liittyen rokotuksiin, hampaiden hoitoon ja kaikkeen muuhun oman terveyden kannalta olennaisen informaation. Tätä tietoa voi sitten jakaa haluamallaan tavalla eri ryhmille, kuten lääkäreille, personal trainerille tai omalle perheelle.

Dottlin käyttäjien levinneisyys

Mikä Dottlissa vakuutti meidät Innovestorissa?

  1. Sovellus lähti välittömästi lanseerauksen jälkeen leviämään viraalisti muun muassa diabeetikoiden keskuudessa. Olennaista on seurata nimenomaan käyttäjämäärien orgaanista kasvua. Mikäli käyttäjiä ”ostetaan” isolla markkinointibudjetilla, palvelu ei välttämättä todellisuudessa kiinnosta isoa yleisöä. Dottlin palvelu leviää väkevästi pelkällä olemassa olollaan.
  2. Ydintiimin ja hallituksen osaaminen ja näytöt ovat poikkeuksellisen jykeviä. Mitä enemmän olen tehnyt itse kasvuyhtiösijoituksia, sitä enemmän olen oppinut arvostamaan tiimin toimeenpanokykyä suhteessa yrityksen liiketoimintaideaan.

Dottlin toimitusjohtaja Vesa Kemppainen on yksi Suomen huippuosaajia mobiilisovelluksissa. Näyttöjä löytyy myös yrityskaupoista. Kemppainen oli mukana muun muassa Iobox:ssa, kun yhtiö myytiin espanjalaiselle teleoperaattorille 230 miljoonalla eurolla.

Mikä Dottlin teknologiassa säväytti?

”Käyttämämme teknologia ja käyttöliittymä ovat päteviä, mutta ei mitään rakettitiedettä. Satuimme olemaan terveystietopalvelumme kanssa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Markkinarako on juuri nyt oivallinen – tässä on todellinen mahdollisuus tehdä maailmanlaajuinen läpimurto”, Kemppainen vakuuttaa.

Dottlin hallituken jäsen Leena Niemistö on puolestaan tunnettu lääkäri ja startup –sijoittaja. Miksi juuri Dottli Oy valikoitui salkkuusi kaikkien medikaali -sovellusten joukosta?”
”Tärkein tekijä oli varmastikin tiimin intohimo ja kyky ratkaista teknologiallaan merkittävä terveydenhuoltoon liittyvä globaali ongelma. Dottlin palvelu omassa kapeassa segmentissään teki minuun vaikutuksen”, sanoo Niemistö.

Voiko Dottlin osakkeisiin sijoittaa, ja miten yritys meinaa kääntää käyttäjämäärät kassavirraksi?

Rekisteröidy Innovestorin palveluun ja tutustu Dottlin tarinaan tarkemmin.

ANTTI PARVIAINEN

 

Join our Nordic Source community

 

Sign up to our monthly newsletter and be the first to receive information on our coming funding rounds, growth programs and interesting industry news

straight to your inbox.

By clicking ‘Subscribe’ you accept Innovestors terms, conditions and privacy policy. You may unsubscribe from these communications at any time.

Read Next

Portfolio Insight: Meluta, The Silent Signal Processing R&D Partner

Our portfolio company Meluta offers “context-awareness with sound”. For example, the Tampere based company has developed intelligent sensor so...
04.05.2020

Innovestor Invests in PS Audio Design – Revolutionary Audio Surface Technology

Announcing the first investment from our Industrial Technology Fund – PS Audio Design. The company raised around € 1M led by us and joined by ...
20.04.2020

Changes to Innovestor’s Top Management

Our founder Tommi Äijälä has taken the reins as Managing Partner of our venture capital investment arm, Innovestor Ventures but will continue ...
27.03.2020