Aika sijoittaa kestävään teknologiaan

Person standing in contemplation in smog urban city reflection with nature trees

Avaamme tässä blogissa viime viikolla pitämämme sijoittaja-webinaarin sisältöä, aiheena kestävät teknologiat, vihreä siirtymä ja sijoittamisen ajoitus. 

Haastava ympäristö luo mahdollisuuksia 

Elämme erityisessä talous- ja markkinaympäristössä. Julkisessa keskustelussa pinnalla ovat aiheet hintojen ja korkojen noususta, julkisen talouden kestävyysvajeesta ja rakennusteollisuuden kriisistä aina Euroopassa vallitsevaan sotaan. Samaan aikaan todistamme kuitenkin ennennäkemätöntä vihreää siirtymää koko yhteiskunnassa. Myös digitaalinen murros kiihtyy entisestään, ja tekoäly on jo vallannut alaa niin kuluttajien kuin yrittäjienkin arjessa. 

Kaiken kaikkiaan elämme ajassa, joka on erityisen kiinnostava heille, jotka haluavat päästä kiinni seuraaviin merkittäviin megatrendeihin.  

Kestävät teknologiat – kasvava kysyntä ja optimaalinen ajoitus  

Kestävät teknologiat voivat kattaa monenlaisia sovelluksia ja aloja, mutta niiden tavoite on yhtenäinen: vähentää ympäristökuormitusta ja tehostaa resurssien käyttöä. Ne ovat avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa, luonnonvarojen suojelussa ja kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa. 

Monet maat ovat asettaneet kunnianhimoisia tavoitteita hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja uusiutuvan energian lisäämiseksi ja hallitukset tarjoavat kannustimia ja tukia kestävälle teknologialle. Kuluttajat vaativat yhä kestävämpiä ratkaisuja, ja myös suuryritykset ovat havahtuneet kestävyyden merkitykseen kilpailuvalttina. Kysyntä kestävän teknologian ratkaisuille on siis alati kasvava, ja samalla maaperä alan yritysten kasvulle otollinen. 

Aikaisempien kriisien jälkeen on syntynyt lukuisia läpimurtoyhtiöitä, jotka ovat kasvaneet valtaviksi menestystarinoiksi. Airbnb ja Uber Yhdysvalloissa, sekä Suomessa esimerkiksi Supercell ovat oiva esimerkki näistä.

Myös Tesin vuonna 2022 tekemän selvityksen ja tuottoanalyysin mukaan ne rahastot, jotka perustettiin finanssikriisin jälkeen, ja jotka sijoittivat juuri kriisin jälkeen syntyneisiin yrityksiin, ovat tuottaneet erityisen hyvin. Samanlaista kehitystä ja pidempää aikasarjaa voi nähdä myös Yhdysvalloissa kriisien jälkeisinä vuosina.  

Muun muassa näistä syistä johtuen, uskomme, että juuri nyt on otollinen aika sijoittaa kestävän teknologian aikaisen vaiheen yrityksiin. Arvostustasot ovat maltillisemmat, ja pääoman käyttö kasvuyrityksissä on tehokkaampaa, koska rahoitusta ei ole yhtä helposti saatavilla. On myös hyvä muistaa, että teknologian kehitys on pitkäjänteistä ja ylittää talouden syklit. 

Mukaan tulevaisuuden läpimurtoyhtiöiden tarinaan 

Avasimme aiemmin tänä vuonna uuden kasvurahaston, joka keskittyy kestäviin teknologioihin ja varhaiseen vaiheeseen. Suomessa ja Pohjoismaissa on paljon potentiaalisia alan innovaatioita, ja haluamme olla mukana tukemassa niiden kasvua ja menestystä. 

Jos haluat kuulla lisää tästä trendistä, alan mielenkiintoisimmista yrityksistä, ja siitä miten voit olla osa seuraavan sukupolven läpimurtoyhtiöiden tarinaa, katso alla oleva webinaari ja ole yhteydessä meihin. Kerromme mielellämme lisää.  

Katso webinaari täältä.

Huom. Seuraa meitä myös LinkedIn:ssä ja saat tietoa viimeisimmistä kuulumisistamme ja uusimmista sijoituksistamme.